NextGen

NextGen Living Walls zijn de perfecte eyecatcher om een gezonde, prachtige en ontspannen sfeer te creëren.

NextGen Living Walls zijn makkelijk te installeren, te beplanten, te veranderen en te onderhouden. Het systeem is uitermate geschikt voor hydroplanten in potmaat 13/12.

Omdat de bakken in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn, zijn vrijwel alle vormen en maten te maken. Als laatste is het systeem ook beschikbaar als roomdivider.

Planten wanden verticaal groen Nextgen (1)
Planten wanden verticaal groen Nextgen (1)

Sempergreen

Een SemperGreenwall Indoor in een kantoor, praktijk, hotel of restaurant biedt tal van voordelen voor mens en milieu. De luchtzuiverende werking van de verticale plantenwand draagt bij aan een gezond binnenklimaat, zuivert de lucht en vermindert geluidsoverlast op plaatsen waar veel mensen samen zijn, zoals kantoren en winkelcentra.

Een groene muur is veel meer dan alleen een fraaie blikvanger. Groene gevelbekleding in binnenruimtes verhoogt aantoonbaar het welzijn en de arbeidsproductiviteit. Daarnaast kan uw project met een SemperGreenwall Indoor BREEAM of LEED-punten verdienen en beschikt het gevelsysteem over een Cradle to Cradle-certificaat.

In onze kwekerij kweken we het systeem van Sempergreen in samenwerking met zowel de projectcoördinatoren van Sempergreen als de klant op tot een optimaal eindproduct. Klanten hebben keuze uit een speciaal geselecteerd assortiment, waar we als beide groenleveranciers 100% achter staan.

Plantenmuren sempergreen
Plantenmuren sempergreen

Moswanden

Naast levende verticale oplossingen is mos een uitermate mooi alternatief. Een moswand creëert sfeer, een betere akoestiek en uniek item aan een wand.

Voor vrijwel alle wanden, scheidingswanden, schilderijlijsten, plafonds of andere vormen is wel een toepassing met mos te bedenken. In de afgelopen jaren hebben we hiermee ook tal van mooie projecten mogen verwezenlijken.

Grofweg bestaat het mos dat we leveren uit platmos, bolmos en rendiermos. Een mix van deze soorten wordt ook vaak gebruikt. De laatste tijd zien we ook dat er steeds meer zijdebladeren in wanden verwerkt worden, om een nog groenere sfeer uit te stralen. In samenwerking met een partner die voor ons de wanden produceert kijken we naar een passende oplossing voor elk project.

Moswand en Mosmuur Planten wanden

Cloudgarden/Wallflore

Al sinds jaren kweken we in onze kwekerij het EFIX-systeem van Cloudgarden (Wallflore) op. Dat wil zeggen dat wij geen verkoper zijn van het systeem (dat doet Cloudgarden zelf), maar wij zorgen er wel voor dat we onze kennis en kunde inzetten om de plantpanelen op een zo mooi mogelijke manier op te kweken.

Vaak zijn we vanaf het begin van het project betrokken, om zo samen met de klant een goede plantkeuze te maken. Na jarenlange ervaring en vele mooie projecten kunnen we wel zeggen dat we inmiddels weten wat werkt en wat minder goed verticaal werkt. Dat versterkt de samenwerking tussen Cloudgarden en VLM Hydrocultuur.

Planten wanden Cloudgarden
Planten wanden Cloudgarden

Plantenbakken

Het gebruik van plantenbakken aan de wand is een trend die we verder en verder zien toenemen. Bakken die we jarenlang verkochten als vrijstaande objecten worden ineens gebruikt als wandbekleding.

Hierin zijn vele soorten en maten te bedenken. Merken die hierin onder andere uitblinken zijn: Colourful, Natural en Potterypots. Via onze pagina ‘Downloads’ is hierover meer informatie te vinden.