OVER ONS

Over VLM Hydrocultuur | Kwekerij planten

VLM Hydrocultuur is gevestigd in de Plukmadese Polder te Made. Ons bedrijf is gespecialiseerd in hydrocultuur, een techniek waarbij planten worden gekweekt in water, in plaats van in de grond. Wij bieden op maat gemaakte hydrocultuur oplossingen aan voor uitsluitend professionele groenbedrijven, hoveniers, bloemisten, interieurbeplanters, enzovoort.


Historie
VLM Hydrocultuur is ontstaan in 1989 toen de broers Ad en Gerard van Leeuwen een kas kochten van destijds 6000m2. Op deze oppervlakte kweekten de broers naast hun baan in de tuinbouw een aantal producten op hydrocultuur. In die tijd hielpen vrienden en familie in vrije tijd mee om de handel de deur uit te krijgen. Door het productassortiment en uiteindelijk ook het kassenareaal uit te breiden, konden de broers geleidelijk aan fulltime in de hydrocultuur aan de slag.

Vandaag heeft VLM Hydrocultuur een oppervlakte van 25.000 m2. Het bedrijf is verdeeld in meerdere afdelingen waarin telkens verschillende plantsoorten worden gekweekt. Per afdeling wordt gekeken wat voor de daarin gekweekte planten van belang is op gebied van licht, mest en overige behoeften.

30 Jaar ervaring
Met meer dan 30 jaar ervaring binnen hydrocultuur hebben we in deze periode een breed klantenbestand in binnen- en buitenland opgebouwd. Samen met onze klanten proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de trends en veranderingen in de markt van (kantoor)beplanting. Niet alleen planten zijn hierbij van belang, maar zeker ook de plantenbakken in alle soorten en maten. Bij VLM Hydrocultuur vindt u het complete plaatje. Planten, plantenbakken en de opmaak hiervan, toebehoren en advies; alles is mogelijk.

20 man sterk
Vanzelfsprekend kunnen de broers Ad en Gerard dit niet met z’n tweeën aan. Ons team telt inmiddels meer dan 20 personen. Veel van deze medewerkers zijn al jarenlang werkzaam bij VLM Hydrocultuur en weten op die manier waarover ze spreken. Het doet ons dan ook deugd te zeggen dat we meermaals langjarige jubilea hebben mogen vieren. Het opleiden van het personeel gebeurt veelal intern omdat er voor deze nichemarkt geen gerichte opleidingen bestaan. Onze adviseurs die bij VLM Hydrocultuur werken, kunnen u door eigen ervaring op weg helpen om voor uw klant tot een mooi en langdurig eindresultaat te komen. Een groot voordeel is dat u een vast aanspreekpunt krijgt, die tevens eigenhandig uw planten uit de kas voor of met u uitzoekt. Op deze manier krijgt u altijd de gewenste kwaliteit geleverd.

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat binnen VLM Hydrocultuur hoog in het vaandel. Hierbij zijn meerdere zaken van belang. Allereerst de energiebehoefte, VLM Hydrocultuur maakt gebruik van restwarmte van de Amercentrale om haar kassen warm te stoken. De elektriciteitsbehoefte wordt voor een groot deel ingevuld door meer dan 200 zonnepanelen op ons schuurdek. Op teeltgebied wordt er vrijwel alleen gebruik gemaakt van biologische gewasbescherming. Dagelijks loopt er een medewerker door de kas om ziektes en plagen te ‘scouten’. Na signalering wordt er dan zo snel mogelijk een plan bedacht om de ziekte of plaag op een biologische manier te lijf te gaan. Onderdeel hiervan is ook weerbaar telen, waar VLM Hydrocultuur zich mee bezighoudt.

Controle
Wij zijn ook van mening dat men verplicht is op inkoopgebied bewust bezig te zijn. Vandaar worden leveranciers in binnen- en buitenland regelmatig bezocht om te checken of alles op locatie naar behoren verloopt. Iedereen krijgt een eerlijke prijs voor zijn gekweekte product. Natuurlijk wordt dit alles ook gecheckt door MPS, een keurmerk dat VLM bezit.

Adviseurs
Onze medewerkers staan centraal en de omgang daarmee zeker. Binnen VLM Hydrocultuur zijn een aantal mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam. Wij zien het als onze taak om mensen te begeleiden en coachen, zodat ze volledig kunnen meedraaien in het arbeidsproces.

Milieuvriendelijke plantenbakken
Op product gebied leveren wij meerdere lijnen van gecertificeerde milieuvriendelijke plantenbakken. Ook zijn de door ons gebruikte kweekpotten gemaakt van hergebruikte potten. De potten die we binnenkrijgen bij onze aardeplanten worden bijvoorbeeld hergebruikt voor de productie van onze hydropotten. 

Interesse?
Hebt u interesse in een bezoek, kom alstublieft langs.
Onze mensen geven u graag een rondleiding.

Bellen kan natuurlijk ook: 0162 – 68 72 94.


Sluit je aan bij onze e-maillijst om onze nieuwste aanbiedingen en verkooprapporten te ontvangen.

Add your favorite form plugin